Locro (Locro) - Argentina

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Juan Carlos Vega i Ramon Vidal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 200 g de mongeta blanca
  • 600 g de blat de moro blanc
  • pit de vedella
  • pit de xai
  • cua de bou
  • cansalada
  • pebre vermell picant
  • ají mòlt
  • comí
  • ceba tendra
  • carbassa
  • aigua

PREPARACIÓ

En una olla amb força aigua, feu-hi coure els ingredients següents (en fred): el blat de moro, les mongetes, el pit de vedella i de xai, la cansalada i la cua de bou.
Deixeu que cogui un parell d'hores i després retireu-ne la carn per destriar-la.
Afegiu a l'olla la carbassa a trossos i condimenteu-ho amb comí mòlt.
Prepareu un sofregit de pebre vermell i ají mòlt i incorporeu-lo a l'olla, juntament amb la carn ja destriada.
Remeneu-ho una mica i ja tindreu llest un dels plats més típics de l'hivern argentí.