Lluç de palangre amb asmarris
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Morros
INGREDIENTS
- 1 tomàquet
- 4 grans d'all
- 1 llesca de pa fregit
- 1.5 kg de lluç de palangre
- pebre vermell
- julivert
- sal
- oli d'oliva arbequina
- 1 gotet de vi negre
PREPARACIÓ
Peleu els alls, poseu-los a fregir en una cassola de ferro colat i, quan estiguin negres, reserveu-los.
En el mateix oli, fregiu-hi el pa. Prepareu una picada amb els alls i el pa fregits, el pebre vermell i el tomàquet, prèviament escalivat. Un cop feta la picada deixateu-la amb una mica de vi negre. Torneu a posar la cassola al foc i, quan l'oli fumegi, tireu-hi la picada. Deixeu-ho coure tapat una estona, vigilant que no es cremi, i afegiu-hi el lluç, prèviament tallat a rodanxes i salpebrat. Tireu-hi l'aigua bullent i deixeu-ho coure tapat durant 7 o 8 minuts (a mitja cocció, gireu el lluç) i ja el podeu servir.
En el mateix oli, fregiu-hi el pa. Prepareu una picada amb els alls i el pa fregits, el pebre vermell i el tomàquet, prèviament escalivat. Un cop feta la picada deixateu-la amb una mica de vi negre. Torneu a posar la cassola al foc i, quan l'oli fumegi, tireu-hi la picada. Deixeu-ho coure tapat una estona, vigilant que no es cremi, i afegiu-hi el lluç, prèviament tallat a rodanxes i salpebrat. Tireu-hi l'aigua bullent i deixeu-ho coure tapat durant 7 o 8 minuts (a mitja cocció, gireu el lluç) i ja el podeu servir.