Lluç de palangre amb asmarris

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Morros

INGREDIENTS

  • 1 tomàquet
  • 4 grans d'all
  • 1 llesca de pa fregit
  • 1.5 kg de lluç de palangre
  • pebre vermell
  • julivert
  • sal
  • oli d'oliva arbequina
  • 1 gotet de vi negre

PREPARACIÓ

Peleu els alls, poseu-los a fregir en una cassola de ferro colat i, quan estiguin negres, reserveu-los.
En el mateix oli, fregiu-hi el pa. Prepareu una picada amb els alls i el pa fregits, el pebre vermell i el tomàquet, prèviament escalivat. Un cop feta la picada deixateu-la amb una mica de vi negre. Torneu a posar la cassola al foc i, quan l'oli fumegi, tireu-hi la picada. Deixeu-ho coure tapat una estona, vigilant que no es cremi, i afegiu-hi el lluç, prèviament tallat a rodanxes i salpebrat. Tireu-hi l'aigua bullent i deixeu-ho coure tapat durant 7 o 8 minuts (a mitja cocció, gireu el lluç) i ja el podeu servir.