Llom de llobarro amb patates confitades

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Bernils
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Celler, Matadepera

INGREDIENTS

  • 4 lloms de llobarro de 180 g
  • 300 g de patates
  • cebollí picat
  • anís estrellat
  • oli i sal Per a la picada:
  • oli de confitar les patates
  • ametlles
  • avellanes
  • pa fregit
  • all

PREPARACIÓ

Per començar, confiteu les patates, tornegeu-les i talleu-les amb una màquina de tallar.
Després poseu oli en un cassó, afegiu-hi anís estrellat i submergiu-hi les patates. Deixeu-ho coure a foc lent durant 15 minuts. Quan les patates estiguin cuites, ja podeu preparar la picada. Poseu les ametlles, les avellanes, un all i el pa fregit en un bol, i amb un cullerot mulleu la picada amb el mateix oli de coure les patates. Deixeu-ho macerar mitja hora. Mentrestant, poseu oli en una paella a foc roent, incorporeu-hi el llom de llobarro pel cantó de la pell i salpebreu-lo. Retireu-lo del foc quan estigui daurat i l'acabareu de coure al forn durant 5 minuts a 180 graus. I ja per acabar, poseu les patates (prèviament escorregudes) al fons d'un plat i incorporeu-hi el llobarro. Afegiu-hi l'oli de la picada i una mica de cebollí picat.