Llom de llobarro amb patates confitades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Lluís Bernils
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Celler, Matadepera
INGREDIENTS
- 4 lloms de llobarro de 180 g
- 300 g de patates
- cebollí picat
- anís estrellat
- oli i sal Per a la picada:
- oli de confitar les patates
- ametlles
- avellanes
- pa fregit
- all
PREPARACIÓ
Per començar, confiteu les patates, tornegeu-les i talleu-les amb una màquina de tallar.
Després poseu oli en un cassó, afegiu-hi anís estrellat i submergiu-hi les patates. Deixeu-ho coure a foc lent durant 15 minuts. Quan les patates estiguin cuites, ja podeu preparar la picada. Poseu les ametlles, les avellanes, un all i el pa fregit en un bol, i amb un cullerot mulleu la picada amb el mateix oli de coure les patates. Deixeu-ho macerar mitja hora. Mentrestant, poseu oli en una paella a foc roent, incorporeu-hi el llom de llobarro pel cantó de la pell i salpebreu-lo. Retireu-lo del foc quan estigui daurat i l'acabareu de coure al forn durant 5 minuts a 180 graus. I ja per acabar, poseu les patates (prèviament escorregudes) al fons d'un plat i incorporeu-hi el llobarro. Afegiu-hi l'oli de la picada i una mica de cebollí picat.
Després poseu oli en un cassó, afegiu-hi anís estrellat i submergiu-hi les patates. Deixeu-ho coure a foc lent durant 15 minuts. Quan les patates estiguin cuites, ja podeu preparar la picada. Poseu les ametlles, les avellanes, un all i el pa fregit en un bol, i amb un cullerot mulleu la picada amb el mateix oli de coure les patates. Deixeu-ho macerar mitja hora. Mentrestant, poseu oli en una paella a foc roent, incorporeu-hi el llom de llobarro pel cantó de la pell i salpebreu-lo. Retireu-lo del foc quan estigui daurat i l'acabareu de coure al forn durant 5 minuts a 180 graus. I ja per acabar, poseu les patates (prèviament escorregudes) al fons d'un plat i incorporeu-hi el llobarro. Afegiu-hi l'oli de la picada i una mica de cebollí picat.