Llapingachos con carne (Patates aixafades amb carn) - Equador

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Chari Vercoutere, Barcelona

INGREDIENTS

  • patates
  • llom de vedella
  • mantega
  • achiote
  • pebre
  • alls
  • oli
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les patates, talleu-les a trossos grossos i feu-les coure en una olla amb poca aigua i una mica de sal. Poliu de greix el llom de vedella i talleu-lo a daus no gaire grossos. Adobeu la carn amb un parell o tres d'alls pelats i trossejats, una cullerada d'achiote, sal al vostre gust i un bon raig d'oli. Deixeu-la reposar força estona perquè agafi els gust dels condiments. Un cop les patates siguin cuites, aixafeu-les amb uns quants bocins de mantega o un raig d'oli, per fer-ne un puré, que us ha de quedar més aviat espès. Condimenteu-lo amb sal i pebre al vostre gust. Aneu agafant porcions de puré i feu-ne boles d'una mida una mica més gran que un ou. Aixafeu les boles com si preparéssiu hamburgueses i fregiu-les en una paella amb un rajolí d'oli. Quan vegeu que ja hi ha una capa torradeta per un costat, gireu-les perquè s'enrosseixin per l'altre costat. Reserveu els llapingachos en una safata per portar a taula. Fregiu els trossos de carn i disposeu-los en una safata per portar a taula. Coleu l'oli de l'adob de la carn perquè no hi caiguin els condiments i aboqueu-l'hi per sobre. A taula, porteu-hi les safates per separat: la de la carn i la dels llapingachos, i que cadascú se'n serveixi la quantitat que vulgui segons la gana que tingui. Acompanyeu el plat amb un encebollado, que resultarà força refrescant.