Krampouezhenn (Creps bretones) - Bretanya

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Nathalie Le Bris, Ceret

INGREDIENTS

  • 250 g de farina
  • 4 ous
  • 1/2 l de llet
  • 1 cullerada de sucre
  • 50 g de mantega bretona (salada)
  • 1 culleradeta (de cafè) de sal (si la mantega no és salada)

PREPARACIÓ

Foneu la mantega en un cassó.
Poseu la farina en un bol per poder-la treballar. Afegiu-hi els ous i remeneu-ho amb energia.
Després, aneu-hi afegint la llet, de mica en mica, perquè la pasta la vagi absorbint i no s'hi facin grumolls.
Finalment, incorporeu-hi la mantega fosa i remeneu-ho força estona. Us ha de quedar una massa bastant líquida. Deixeu-la reposar.
Per coure les creps no cal que poseu mantega a la paella, la que porta la massa és suficient perquè no s'hi enganxi. Aboqueu una tasseta de massa a la crepera (o a una paella bastant plana) i feu-la girar sobre ella mateixa perquè la massa quedi repartida per tota la superfície.
Quan vegeu que ja és cuita d'un costat, gireu-la sobre ella mateixa fent-la saltar enlaire amb un moviment ràpid. Quan sigui cuita de l'altre costat, ja la podeu servir.
Escampeu-hi sucre per sobre, doblegueu-la per la meitat i altra vegada per la meitat.

A Bretanya, les creps se solen menjar dolces: amb sucre, melmelada o salidoux (vegeu recepta a part)