Gundruk achar (Salsa nepalesa) - Nepal

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Mukti Shakya, Benicarló

INGREDIENTS

  • gundruk (preparat de fulles fermentades de diferents vegetals)
  • tomàquet
  • alls
  • oli
  • tarkari
  • aigua

PREPARACIÓ

Escaliveu el tomàquet, peleu-lo i retireu-ne les granes.
Poseu una paella al foc i, sense gens d'oli, escalfeu-hi unes quantes cullerades de gundruk.
En un morter amb una mica de sal, matxuqueu-hi el alls pelats (la quantitat d'alls dependrà de com vulgueu que sigui de forta la salsa). Quan els alls estiguin prou aixafats, afegiu-hi el gundruk i continueu matxucant-t'ho amb la mà de morter. Després afegiu-hi mig tomàquet escalivat i un rajolí d'oli d'oliva.
Al cap d'un parell de minuts, afegiu-hi l'altra meitat del tomàquet escalivat i una mica de tarkari o alguna altra classe de picant que tingueu per casa. Deixateu lleugerament aquesta pasta amb un rajolí d'aigua i una mica més d'oli d'oliva.
Continueu fent anar la mà de morter uns quants minuts més i serviu aquesta salsa en un bol com a condiment d'un plat d'arròs blanc o d'algun guisat de patates de l'estil de l'alu dom.