Guiuvetxé (Cassoleta barrejada) - Bulgària

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Milén Panayótov i Dimitar Darlev, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 salsitxes tipus frankfurt
  • 4 patates
  • 4 ous
  • 2-3 tomàquets
  • 150 g de xampinyons
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • formatge feta
  • oli d'oliva
  • orenga
  • sal
  • pebre vermell (opcional)

PREPARACIÓ

Per preparar aquest plat necessitareu uns bols o cassoletes de vores altes que tinguin tapa i que puguin anar al forn. Aquestes cassoletes s'anomenen "guiuvetxé" i donen nom al plat. Talleu les salsitxes per la meitat de llarg i després a rodanxes; d'aquesta manera us quedaran els trossets de frankfurt ben menuts. Reserveu-ho. Renteu i talleu a rodanxes els tomàquets i poseu-ne una o dues a cada cassoleta. Després escampeu-hi un grapat de trossos de frankfurt per sobre. Talleu el pebrot a tires i després a trossets petits. Repartiu-los a cada cassoleta. Feu el mateix amb la ceba, les patates i els xampinyons. Espolseu-hi una mica d'orenga (o alguna altra herba que us agradi) i, si voleu, una mica de pebre vermell. Saleu-ho al vostre gust i ruixeu-ho amb un bon raig d'oli d'oliva. Poseu un tros de formatge feta a sobre de tot i premeu-ho amb els dits (sense que el tros de formatge es trenqui), ja que, d'aquesta manera, els ingredients quedaran una mica més compactats. No hi afegiu aigua, perquè els xampinyons ja en deixen anar i el tomàquet i la ceba també en porten. Tapeu les cassoletes i poseu-les al forn (sense preescalfar) durant uns 40-50 minuts, a temperatura mitjana; destapeu les cassoletes i veureu que el formatge ha quedat lleugerament daurat. Afegiu un ou a cada cassoleta i torneu a posar-les al forn, just el temps perquè quedin cuits, i ja ho podeu servir.

Nota:
En Dimitar ens va comentar que el "guiuvetxé" pot portar qualsevol cosa que es tingui a mà, no només els ingredients que hi va posar ell.

Anar al contingut