Golash belaham elmafruma (Pastís de carn) - Egipte

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Souzan Barsi, Cervera

INGREDIENTS

  • carn picada
  • cebes
  • ous
  • llet
  • pasta brik
  • pebre negre
  • oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

En una paella amb un raig d'oli, enrossiu-hi la ceba trinxada. Quan sigui ben rossa, afegiu-hi la carn picada i salpebreu-la generosament. Remeneu-ho i deixeu-ho coure amb la paella sense tapar.
Unteu amb oli una safata de vores altes que pugui anar al forn.
Repartiu en dues meitats les fulles de pasta brik: una meitat serà per a la base i l'altra meitat per a la capa superior.
Feu una primera capa amb dues o tres fulles de pasta brik. Unteu-les amb un rajolí d'oli i feu una altra capa amb dues o tres fulles més de pasta brik i torneu a abocar-hi un altre rajolí d'oli. Repetiu aquesta operació fins que s'acabi la meitat de la pasta.
Repartiu-hi la carn sofregida de manera que quedi tota la superfície de la base de pasta brik coberta i repetiu la mateixa operació amb l'altra meitat de fulles de pasta brik i l'oli.
Bateu lleugerament un parell d'ous a la paella on heu fet el sofregit -per aprofitar-ne el gust- i afegiu-hi sal al vostre gust.
Talleu les porcions que vulgueu fer d'aquest pastís i aboqueu-hi un bon raig de llet i els ous batuts. Els talls faran que la llet i els ous baixin per entremig del pastís i es pugui coure la pasta.
Saleu-ho i ja ho podeu ficar al forn durant uns 30 minuts.