Gemes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 3 ous sencers
  • 3 rovells
  • 175 g de sucre
  • 15 g de farina de blat de moro
  • vainilla
  • gotes de llimona
  • sucre per recobrir

PREPARACIÓ

Comenceu posant en un bol 3 ous sencers i 3 rovells, i remeneu-ho fins que us quedi ben lligat.
D'altra banda, barregeu el sucre i la farina de blat de moro, i tireu-ho al bol del ous; acabeu-ho de remenar bé amb una espàtula de fusta plana. Afegiu-hi unes gotes de llimona i poseu-ho a foc mitjà. Quan estigui llest i hagi agafat una bona consistència, aboqueu-ho en una safata i deixeu-ho refredar. Podeu guardar-ho a la nevera o deixar-ho d'un dia per l'altre. Ja per acabar, poseu una mica de sucre sobre el marbre o sobre una fusta, i feu barretes amb la pasta dels ous. Talleu-les, feu boles i ensucreu-les amb el sucre restant.