Garrinet rostit amb pinya i ginebre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Isaac Monzo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà
INGREDIENTS
- 1 garrinet
- 2 kg de llard d'ànec
- 1 cabeça d'alls
- sal
- pebre
- romaní
- farigola
- 1 pinya
- 20 g de gingebre
- 1 canó de vainilla
- 60 g de sucre
- 60 g de mantega
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu el garrinet tallat a trossos i poseu-lo en una olla.
Cobriu-lo amb llard d'ànec i afegiu-hi romaní, farigola i una cabeça d'alls partida per la meitat. Deixeu-ho coure a foc lent durant 45 minuts. Després, poseu el garrinet al forn a 200 graus fins que la pell quedi ben rostida. Coleu el suc de la cocció i deixeu-ho a la nevera unes dues hores. Per caramel·litzar la pinya, poseu sucre a la paella. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi mantega, vainilla i una mica de gingebre picat. Remeneu-ho i incorporeu-hi els trossos de pinya. A continuació, separeu el llard d'ànec del suc de la cocció del garrinet. Incorporeu el suc de la cocció a la pinya i deixeu que es desfaci. Per acabar, poseu el garrinet i la pinya amb el caramel en una safata i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts.
Cobriu-lo amb llard d'ànec i afegiu-hi romaní, farigola i una cabeça d'alls partida per la meitat. Deixeu-ho coure a foc lent durant 45 minuts. Després, poseu el garrinet al forn a 200 graus fins que la pell quedi ben rostida. Coleu el suc de la cocció i deixeu-ho a la nevera unes dues hores. Per caramel·litzar la pinya, poseu sucre a la paella. Quan s'hagi desfet, afegiu-hi mantega, vainilla i una mica de gingebre picat. Remeneu-ho i incorporeu-hi els trossos de pinya. A continuació, separeu el llard d'ànec del suc de la cocció del garrinet. Incorporeu el suc de la cocció a la pinya i deixeu que es desfaci. Per acabar, poseu el garrinet i la pinya amb el caramel en una safata i deixeu-ho coure al forn durant 5 minuts.