Galta de vedella amb pèsols negres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Xesc
INGREDIENTS
- 4 galtes de vedella
- 200 g de pèsols negres bullits
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 cabeça d'alls
- 2 branquetes de julivert
- 2 cullerades de panses i ametlles
- 1/2 l de suc de raïm negre
- 1 got de vermut
- sal, pebre
- oli
- farina
PREPARACIÓ
Poliu bé les galtes de vedella i enrossiu-ne els retalls en una cassola amb una mica d'oli.
Quan ja estiguin daurats, afegiu-hi la bresa -la ceba tallada a daus, la cabeça d'alls partida per la meitat i el porro trossejat-. Un cop estofada la bresa, tireu-hi el suc de raïm negre i un parell de cullerades de puré de panses i ametlles. Deixeu-ho coure uns minuts i tireu-hi un got de vermut. Quan el vermut i el suc de raïm ja s'hagin evaporat, cobriu-ho amb aigua freda i feu-ho coure dues hores a foc lent. Passat aquest temps, coleu el fons de carn i reserveu-lo. Salpebreu les galtes, enfarineu-les i enrossiu-les en una paella amb oli calent. Un cop ben daurades, coueu-les juntament amb el fons durant 2 hores més. Quan les galtes ja esiguin cuites, escalopeu-les, torneu-les a posar dins el fons de carn juntament amb els pèsols negres bullits i deixeu-ho fer uns 10 minuts més. Serviu-les cobertes amb una mica de salsa i amb uns quants pèsols.
Quan ja estiguin daurats, afegiu-hi la bresa -la ceba tallada a daus, la cabeça d'alls partida per la meitat i el porro trossejat-. Un cop estofada la bresa, tireu-hi el suc de raïm negre i un parell de cullerades de puré de panses i ametlles. Deixeu-ho coure uns minuts i tireu-hi un got de vermut. Quan el vermut i el suc de raïm ja s'hagin evaporat, cobriu-ho amb aigua freda i feu-ho coure dues hores a foc lent. Passat aquest temps, coleu el fons de carn i reserveu-lo. Salpebreu les galtes, enfarineu-les i enrossiu-les en una paella amb oli calent. Un cop ben daurades, coueu-les juntament amb el fons durant 2 hores més. Quan les galtes ja esiguin cuites, escalopeu-les, torneu-les a posar dins el fons de carn juntament amb els pèsols negres bullits i deixeu-ho fer uns 10 minuts més. Serviu-les cobertes amb una mica de salsa i amb uns quants pèsols.