Galta de vedella amb pèsols negres

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Xesc

INGREDIENTS

  • 4 galtes de vedella
  • 200 g de pèsols negres bullits
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 branquetes de julivert
  • 2 cullerades de panses i ametlles
  • 1/2 l de suc de raïm negre
  • 1 got de vermut
  • sal, pebre
  • oli
  • farina

PREPARACIÓ

Poliu bé les galtes de vedella i enrossiu-ne els retalls en una cassola amb una mica d'oli.
Quan ja estiguin daurats, afegiu-hi la bresa -la ceba tallada a daus, la cabeça d'alls partida per la meitat i el porro trossejat-. Un cop estofada la bresa, tireu-hi el suc de raïm negre i un parell de cullerades de puré de panses i ametlles. Deixeu-ho coure uns minuts i tireu-hi un got de vermut. Quan el vermut i el suc de raïm ja s'hagin evaporat, cobriu-ho amb aigua freda i feu-ho coure dues hores a foc lent. Passat aquest temps, coleu el fons de carn i reserveu-lo. Salpebreu les galtes, enfarineu-les i enrossiu-les en una paella amb oli calent. Un cop ben daurades, coueu-les juntament amb el fons durant 2 hores més. Quan les galtes ja esiguin cuites, escalopeu-les, torneu-les a posar dins el fons de carn juntament amb els pèsols negres bullits i deixeu-ho fer uns 10 minuts més. Serviu-les cobertes amb una mica de salsa i amb uns quants pèsols.