Fricandó de rap amb llagostins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jaume Saumell
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tall de conill, Capellades

INGREDIENTS

  • 4 talls de rap
  • 12 cues de llagostins
  • 400 g de siurenys
  • 2 cullerades de mantega
  • 1 copa de conyac
  • sal i oli
  • Per a la salsa:
  • 1 ceba
  • 4 tomàquets
  • 1 fulla de llorer
  • 3 pastanagues
  • 1/2 l de brou de carn
  • farina

PREPARACIÓ

Sofregiu la ceba tallada en una paella amb oli.
Quan s'hagi estovat una mica, afegiu-hi les pastanagues tallades i l'all picat i deixeu-ho sofregir una mica més. Finalment, afegiu-hi el llorer i el tomàquet tallat a trossos grossos. Quan estigui ben cuit, afegiu-hi la farina i remeneu-ho. Després, poseu-hi el brou calent i deixeu-ho coure tot junt durant 30 minuts. Passeu-ho per un colador xinès.

A continuació, fregiu els bolets en una paella amb oli. I en una altra paella amb oli fregiu els llagostins pelats.

Mentrestant, enfarineu i saleu el rap i enrossiu-lo una mica en una paella amb l'oli ben calent.

I ja per acabar, poseu el rap, els llagostins i els bolets en una paella. Afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho. Quan s'hagi apagat el foc, poseu-hi la salsa colada i deixeu-ho coure cinc minuts més. Finalment, afegiu-hi una mica de mantega fora del foc, remeneu-ho bé i ja podreu emplatar-ho.