Fregitel·la de calamarsets i ceba

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep M. Baixas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El balancí, Sant Joan Despí

INGREDIENTS

  • 16 calamarsets
  • 4 cebes tendres
  • 1 got de llet
  • pebre negre
  • farina
  • 1 sobre de tinta de calamar Per fer tomàquet dolç:
  • 1/2 kg de tomàquets madurs
  • 2 llimones
  • 50 g de sucre
  • farigola
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, talleu la ceba a rodanxes i poseu-la en remull amb la llet.
Seguidament, talleu els calamars. Enfarineu la ceba i els calamars, i fregiu-los a foc viu. A continuació, enfarineu les potes dels calamars amb farina negra, que prèviament haureu preparat barrejant farina blanca amb tinta de calamar, i fregiu-les. Finalment, emplateu les cebes i els calamars, afegiu-hi la salsa de tomàquet dolç que ja heu preparat, i col·loqueu-hi a sobre les potes dels calamars. Decoreu-ho amb ratlladures de llimona.