Figues rostides amb ratafia

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Plat ric en fibra i minerals com el potassi

INGREDIENTS

  • 12 figues coll de dama
  • 250 ml de ratafia
  • 50 g de mantega
  • 100 g de sucre morè
  • 1 got d'oli de gira-sol
  • anís estrellat
  • 8 galetes Maria
  • 200 g de gelat de nata

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les figues, poseu-les en un bol, cobriu-les amb ratafia i deixeu-les macerar a la nevera durant 24 hores.
Després, traieu les figues, escorreu-les, reserveu-les en un plat i reserveu també la ratafia.A continuació, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i l'anís estrellat, escalfeu-lo una mica, retireu-lo del foc i deixeu-lo macerar 24 hores a temperatura ambient.Tot seguit, poseu en una paella el sucre morè i la mantega i barregeu-ho bé. Quan estigui ben desfet i dauradet, afegiu-hi les figues, caramel·litzeu-les durant un parell de minuts i poseu-les al forn a 180 graus durant 3 minuts més.Mentrestant, poseu la ratafia en un cassó i deixeu-la reduir a foc suau durant una estona.Finalment, poseu en un bol les galetes Maria triturades, afegiu-hi l'oli macerat amb l'anís i remeneu-ho bé.I ja per acabar, emplateu les figues, salseu-les amb una mica de la reducció de ratafia i poseu-hi les galetes Maria triturades i una bola de gelat de nata a sobre.