Fideus rossejats amb gambes i cloïsses

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Yébenes
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pòsit

INGREDIENTS

  • 600 g de fideus del núm. 2
  • 18 gambes mitjanes
  • 1/4 kg de cloïsses
  • 4 grans d'all
  • 2 cebes
  • 4 tomàquets
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • brou de peix i crancs
  • Per a la picada d'all i julivert
  • 3 grans d'all
  • julivert
  • uns brins de safrà
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, enrossiu els fideus en una paella amb oli.
Quan estiguin rossos, coleu-los, torneu l'oli a la paella i fregiu-hi les gambes. Seguidament, retireu les gambes i a la mateixa paella sofregiu-hi la ceba picada i l'all picat. Quan estiguin daurats, afegiu-hi el tomàquet triturat. A continuació, tritureu-ho tot amb el Túrmix, torneu-ho a la paella, poseu-hi els fideus i el brou i deixeu-ho coure durant 5 minuts.

Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter els grans d'all, el julivert i el safrà i tritureu-ho.

Finalment, afegiu la picada, les gambes i les cloïsses a la paella, poseu-la al forn un parell de minuts i ja podeu emplatar.