Estofat de tripa de vedella picantet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Lluís Piera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lluís de les Moles, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de tripa de vedella
  • 80 g de retalls de pernil ibèric
  • xoriç asturià
  • botifarró asturià
  • 40 g de cansalada
  • 2 alls
  • 2 cebes
  • 1 bitxo
  • pebre negre en gra
  • sal
  • 100 g de salsa de tomàquet
  • 1/4 de l de brou de carn
  • 1 l d'aigua
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu el pernil i la cansalada tallats a dauets en un cassó amb oli i uns grans de pebre negre.
Quan estigui tot ben daurant, afegiu-hi l'all picat i deixeu-lo enrossir. Després, poseu-hi la ceba tallada i un bitxo sencer tallat per la meitat. Deixeu-ho coure fins que la ceba quedi ben rossa i afegiu-hi el xoriç i el botifarró tallats, el pebre vermell dolç i la salsa de tomàquet. Deixeu-ho bullir durant 5 o 10 minuts. A continuació, afegiu-hi la tripa de vedella neta, crua i tallada a trossos, el brou de carn i l'aigua, i deixeu-ho coure tot junt durant 3 hores.

I ja per acabar, emplateu l'estofat en un plat fons i guarniu el plat amb una mica de pebre mòlt i cibulet picat.