Espardenyes amb patates i cansalada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Muniesa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Via Veneto, Barcelona

INGREDIENTS

  • 300 g d'espardenyes
  • cansalada
  • 100 g de patates
  • 1 l de brou d'aviram
  • farigola fresca, llorer
  • escalunyes
  • pebre rosa en gra, pebre negre
  • suc de llimona
  • suc de julivert (aigua amb julivert picat)
  • assortiment d'amanides i germinats
  • oli, sal i pebre
  • porradell

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb oli a 80 graus, llorer i farigola, confiteu-hi les patates, pelades, durant mitja hora.
Per confitar la cansalada, feu el mateix que amb les patates però deixeu-ho coure durant 6 hores.
A continuació, talleu la cansalada i les patates en tires de la mateixa mida i ompliu-ne un motllo intercalant les tires de cansalada i les de patata. Seguidament, fregiu-ho en una paella amb una mica d'oli fins que estigui ben daurat.

Per fer la vinagreta, en un cassó amb oli, sofregiu-hi l'escalunya picada. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi la farigola, el pebre rosa, el brou, el suc de llimona, el pebre negre i el porradell, i deixeu-ho coure.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli ben calent, salteu les espardenyes salpebrades.

I ja per acabar, poseu el motllo de patata i cansalada al centre del plat amb les escalunyes a sobre, desemmotlleu-lo i salseu-ho tot amb la vinagreta i el suc de julivert. Podeu guarnir el plat amb un assortiment d'amanides i germinats.