Escudella i peix d'olla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Mestres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'avi Pau, Cunit
INGREDIENTS
- 200 g de peix (orada, llobarro, nero, besuc, déntol...)
- 200 g de rap
- 160 g d'anelles de calamars
- 200 g de lluç
- 2 ous
- 50 g de pa blanc remullat
- 2 pastanagues
- 1/4 de col
- 2 branques d'api
- 3 patates
- 1/4 de coliflor
- 150 g de cigrons cuits
- all
- julivert
- 80 g de galets
- sal
- farina
- cerfull fresc
- 2 l de brou de peix Per a l'allioli de nyores:
- la polpa de 3 nyores
- 1 gra d'all pelat
- 1 rovell d'ou
- 1 dl d'oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol el peix trinxat, la sal, un ou, l'all i el julivert picats i el pa remullat. Barregeu-ho bé.
Després, poseu-vos farina a les mans i doneu forma de pilota a la massa. Deixeu-la coure tapada dins del brou. Quan la pilota estigui gairebé cuita, afegiu-hi els calamars, la pastanaga tallada, la patata pelada i tallada, la coliflor, l'api, els cigrons i la col. Quan bulli, incorporeu-hi el lluç i el rap que prèviament haureu salat. A continuació, poseu una mica de brou en una altra cassola i coeu-hi els galets. I ja per acabar, emplateu les verdures, la pilota i el peix, junt amb la sopa de galets. Decoreu-ho amb una mica de cerfull i l'allioli de nyores que prèviament haureu preparat picant en un morter les nyores, l'all, l'ou, l'oli i la sal.
Després, poseu-vos farina a les mans i doneu forma de pilota a la massa. Deixeu-la coure tapada dins del brou. Quan la pilota estigui gairebé cuita, afegiu-hi els calamars, la pastanaga tallada, la patata pelada i tallada, la coliflor, l'api, els cigrons i la col. Quan bulli, incorporeu-hi el lluç i el rap que prèviament haureu salat. A continuació, poseu una mica de brou en una altra cassola i coeu-hi els galets. I ja per acabar, emplateu les verdures, la pilota i el peix, junt amb la sopa de galets. Decoreu-ho amb una mica de cerfull i l'allioli de nyores que prèviament haureu preparat picant en un morter les nyores, l'all, l'ou, l'oli i la sal.