Escudella i peix d'olla

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xavier Mestres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: L'avi Pau, Cunit

INGREDIENTS

  • 200 g de peix (orada, llobarro, nero, besuc, déntol...)
  • 200 g de rap
  • 160 g d'anelles de calamars
  • 200 g de lluç
  • 2 ous
  • 50 g de pa blanc remullat
  • 2 pastanagues
  • 1/4 de col
  • 2 branques d'api
  • 3 patates
  • 1/4 de coliflor
  • 150 g de cigrons cuits
  • all
  • julivert
  • 80 g de galets
  • sal
  • farina
  • cerfull fresc
  • 2 l de brou de peix Per a l'allioli de nyores:
  • la polpa de 3 nyores
  • 1 gra d'all pelat
  • 1 rovell d'ou
  • 1 dl d'oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol el peix trinxat, la sal, un ou, l'all i el julivert picats i el pa remullat. Barregeu-ho bé.
Després, poseu-vos farina a les mans i doneu forma de pilota a la massa. Deixeu-la coure tapada dins del brou. Quan la pilota estigui gairebé cuita, afegiu-hi els calamars, la pastanaga tallada, la patata pelada i tallada, la coliflor, l'api, els cigrons i la col. Quan bulli, incorporeu-hi el lluç i el rap que prèviament haureu salat. A continuació, poseu una mica de brou en una altra cassola i coeu-hi els galets. I ja per acabar, emplateu les verdures, la pilota i el peix, junt amb la sopa de galets. Decoreu-ho amb una mica de cerfull i l'allioli de nyores que prèviament haureu preparat picant en un morter les nyores, l'all, l'ou, l'oli i la sal.