Escudella de pescadors
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Marquès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 l de fumet de peix
- 4 talls de rap
- 4 gambes
- 4 cloïsses
- 4 pilotes de carn picada
- 1 botifarra de perol
- 2 patates
- 200 g de fideus
- 200 g de daus de pernil
- 2 pastanagues
- 1 copa de vi blanc
- oli d'oliva
- sal Per a la picada:
- 2 grans d'all
- 25 g d'ametlles
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, poseu oli en una paella amb el foc fort i incorporeu-hi les patates i després les pastanagues.
Quan estiguin enrossides, afegiu-hi els fideus i una copa de vi blanc i deixeu-ho reduir. Aleshores afegiu-hi el fumet de peix calent. Saleu el rap i incorporeu-lo a la paella. Tapeu-la i deixeu-ho coure 10 minuts. Després afegiu-hi la pilota (la podeu fer amb carn de porc, pinyons, all i julivert o podeu comprar-la feta) i una botifarra de perol. Afegiu-hi també el marisc i els daus de pernil. Tapeu la paella i deixeu-ho coure dos minuts més. Mentrestant, feu la picada amb all, julivert i ametlles. Quan hagin passat els dos minuts incorporeu la picada a l'escudella. Comproveu si està bé de sal, i si cal, afegiu-ne una mica més.
Quan estiguin enrossides, afegiu-hi els fideus i una copa de vi blanc i deixeu-ho reduir. Aleshores afegiu-hi el fumet de peix calent. Saleu el rap i incorporeu-lo a la paella. Tapeu-la i deixeu-ho coure 10 minuts. Després afegiu-hi la pilota (la podeu fer amb carn de porc, pinyons, all i julivert o podeu comprar-la feta) i una botifarra de perol. Afegiu-hi també el marisc i els daus de pernil. Tapeu la paella i deixeu-ho coure dos minuts més. Mentrestant, feu la picada amb all, julivert i ametlles. Quan hagin passat els dos minuts incorporeu la picada a l'escudella. Comproveu si està bé de sal, i si cal, afegiu-ne una mica més.