Escudella de pescadors

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Manel Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 l de fumet de peix
  • 4 talls de rap
  • 4 gambes
  • 4 cloïsses
  • 4 pilotes de carn picada
  • 1 botifarra de perol
  • 2 patates
  • 200 g de fideus
  • 200 g de daus de pernil
  • 2 pastanagues
  • 1 copa de vi blanc
  • oli d'oliva
  • sal Per a la picada:
  • 2 grans d'all
  • 25 g d'ametlles
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli en una paella amb el foc fort i incorporeu-hi les patates i després les pastanagues.
Quan estiguin enrossides, afegiu-hi els fideus i una copa de vi blanc i deixeu-ho reduir. Aleshores afegiu-hi el fumet de peix calent. Saleu el rap i incorporeu-lo a la paella. Tapeu-la i deixeu-ho coure 10 minuts. Després afegiu-hi la pilota (la podeu fer amb carn de porc, pinyons, all i julivert o podeu comprar-la feta) i una botifarra de perol. Afegiu-hi també el marisc i els daus de pernil. Tapeu la paella i deixeu-ho coure dos minuts més. Mentrestant, feu la picada amb all, julivert i ametlles. Quan hagin passat els dos minuts incorporeu la picada a l'escudella. Comproveu si està bé de sal, i si cal, afegiu-ne una mica més.