Escopinya. Vermut a l'antiga

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 1 kg d'escopinyes amb closca
  • 1 pot petit de vinagreta
  • 1 llimona
  • 1 taronja
  • glaçons
  • 1 bossa gran de patates xips
  • 1 llauna d'olives farcides d'anxova
  • gots alts

PREPARACIÓ

1. Submergiu les escopinyes en 1litre d'aigua amb 35 g de sal dissolta. És la mateixa concentració de sal que té l'aigua de mar, i així les enganyem perquè s'obrin i deixen anar la sorra.
2. En un bol de vidre gran, escalfeu al microones 1/2 got d'aigua amb uns grans de pebre negre, una fulleta de llorer i un gra d'all.
3. Afegiu-hi les escopinyes.
4. Filmeu-ho i coeu-ho al microones 4 o 5 min a 500 watts, fins que les escopinyes s'obrin.
5. Quan les tingueu totes obertes, passeu-les a una safata i salseu-les amb la vinagreta de ca l'Espinaler, que per mi és la millor que es comercialitza. Si la voleu fer vosaltres, utilitzeu pebre bord, vinagre blanc, una mica de vermut negre i una culleradeta de suc de llimona.
6. En una altra safata o en un plat, poseu-hi les patates i les olives, i un moment abans de servir-ho, salseu-ho amb una mica de vinagreta. Ja veureu que bo que és tot.