Ensaladilla d'hivern
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Pellicer
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: ABaC, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 moniato
- 1/2 fonoll
- 1 poma Granny Smith
- 1 carbassó
- 1 codony
- 1 tall de carbassa
- 8 grans de raïms
- 2 minicarbassons
- 4 minipastanagues
- cibulet
- pèsols grossos
- oli de cibulet
- vinagre balsàmic
- vinagreta amb mostassa
- flors
- germinats
- brots d'espinacs tendres
- tomàquet confitat
PREPARACIÓ
Per començar, passeu el moniato que haureu escalivat i pelat per un colador, poseu-lo sobre un paper, cobriu-lo amb un altre,
estireu-lo amb el corró i deixeu-lo refredar a la nevera. Quan estigui ben fred, traieu-ne el paper, talleu-lo a tires i reserveu-lo.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les verdures tallades a dauets durant uns segons i refredeu-les en un cassó amb aigua i gel.
Per fer l'ensaladilla, poseu en un bol les verdures escaldades, la poma, el raïm, el codony i el tomàquet, tot tallat a dauets, el cibulet i el fonoll picats, la vinagreta amb mostassa, el vinagre balsàmic i l'oli de cibulet i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Finalment, cobriu el voltant d'un motlle amb les tires de moniato, poseu-hi l'ensaladilla al mig i deixeu-ho reposar uns minuts.
I ja per acabar, emplateu l'ensaladilla, desemmotlleu-la, guarniu-la per sobre amb les flors i els germinats i poseu-hi al costat els espinacs amanits amb una mica d'oli de cibulet i vinagre balsàmic.
estireu-lo amb el corró i deixeu-lo refredar a la nevera. Quan estigui ben fred, traieu-ne el paper, talleu-lo a tires i reserveu-lo.
A continuació, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les verdures tallades a dauets durant uns segons i refredeu-les en un cassó amb aigua i gel.
Per fer l'ensaladilla, poseu en un bol les verdures escaldades, la poma, el raïm, el codony i el tomàquet, tot tallat a dauets, el cibulet i el fonoll picats, la vinagreta amb mostassa, el vinagre balsàmic i l'oli de cibulet i remeneu-ho bé amb una forquilla.
Finalment, cobriu el voltant d'un motlle amb les tires de moniato, poseu-hi l'ensaladilla al mig i deixeu-ho reposar uns minuts.
I ja per acabar, emplateu l'ensaladilla, desemmotlleu-la, guarniu-la per sobre amb les flors i els germinats i poseu-hi al costat els espinacs amanits amb una mica d'oli de cibulet i vinagre balsàmic.