Enciam francès marcat a la pedra

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Enciam francès marcat a la pedra
  • (per a 2 persones)
  • 1 enciam francès
  • 4 sardines
  • 3 orellanes de tomàquet
  • oli d'oliva
  • orenga

PREPARACIÓ

1. Escalfem la pedra al forn a 250º C durant 15 minuts, la traiem del forn i la col·loquem al suport.
2. Tirem una mica de sal gruixuda a la pedra i hi col·loquem al damunt les sardines perquè es coguin, les retirem quan la pell és cruixent.
3. Tallem l'enciam per la meitat i el col·loquem al damunt de la pedra. El fem per totes les bandes, fins que quedi tot daurat.
4. Aixafem les orellanes de tomàquet al morter, amb la mà de morter. Hi afegim un bon raig d'oli i l'orenga.
5. Per emplatar-ho, posem en un plat dues sardines i mig enciam, i ho cobrim tot amb la picada.