Enchilada de mole poblano (Enchilada de mole poblano) - Puebla, Mèxic

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Susana (restaurant El Rincón Maya), Barcelona

INGREDIENTS

  • farina de blat de moro
  • aigua
  • pit de pollastre
  • xocolata negra
  • salsa de tomàquet
  • chiles
  • formatge ratllat
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Prepareu un brou lleuger amb el pit de pollastre.
En un morter, matxuqueu-hi els chiles i afegiu-hi la xocolata negra, prèviament desfeta al bany maria. Barregeu-ho bé per obtenir una pasta homogènia.
En una cassola de fang, aboqueu-hi la pasta dels chiles, unes quantes cullerades de salsa de tomàquet i tres o quatre cullerots de brou. Deixeu que aquesta salsa faci xup-xup, i remeneu-la de tant en tant fins que us quedi cremosa, més o menys, durant una mitja hora.
Mentrestant podeu anar preparant les tortillas. Pasteu la farina de blat de moro amb una mica d'aigua i sal. Quan tingueu la massa a punt, dividiu-la en petites porcions. Feu una bola de cada porció i aixafeu-la, entremig de dos papers transparents en una tortillera o, si no en teniu, amb un corró. Fregiu les tortillas lleugerament, per evitar que quedin dures, i reserveu-les.
Per muntar el plat, desfileu unes tires del pit de pollastre bullit i farciu un parell o tres de tortillas, segons la gana que tingueu doblegant-les per la meitat, sense tancar-les. Aboqueu força mole (salsa) per sobre i escampeu-hi una mica de formatge ratllat pel damunt.

Anar al contingut