Eisekuch (Gofres) - Esch-Uelzecht, Luxemburg

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Monique Neiens, Sant Cugat del Vallès

INGREDIENTS

  • 500 g de farina
  • 250 g de mantega
  • 4 ous
  • 1/2 sobre de llevat en pols
  • 1 sobret de sucre vainillat
  • 1/3 l de llet
  • 1 llauna de cervesa
  • 4 cullerades de sucre

PREPARACIÓ

En un bol de mida grossa, barregeu-hi la farina, el llevat en pols i el sucre.
Desfeu la mantega i reserveu-la.
Separeu els rovells de les clares i afegiu-los al bol de la farina. Afegiu-hi, també, la mantega fosa i un pessic de sal. Barregeu-ho una mica (millor si ho feu amb les varetes del túrmix, no us costarà tant) i afegiu-hi la llet. Quan ja s'hagi incorporat bé a la pasta, aboqueu-hi la cervesa. Acabeu de batre la pasta, que ha de quedar molt lleugera i hi heu de veure unes bombolles molt petites. Podeu substituir la cervesa per aigua amb gas, però el gust final de les gofres no és el mateix.
A banda, munteu les clares a punt de neu i incorporeu-les, amb molt de compte, a la pasta. Ha de reposar, com a mínim, un parell d'hores dins la nevera, amb el bol tapat.
A l'hora de fer les gofres, unteu la gofrera amb una mica de mantega i aneu-hi abocant un cullerot de pasta per peça. Han de coure uns 3 minuts, aproximadament.
Deixeu refredar uns instants les gofres i, a l'hora de servir-les, escampeu-hi una mica de sucre glacé per sobre.