Djej betitun (Pollastre fregit) - Algèria
- Programa: Karakia
- Cuina: Ghani Samri, Badalona
INGREDIENTS
- pollastre
- ceba
- olives
- farina
- aigua
- llimona confitada
- pebre negre
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
En una olla de pressió amb un bon raig d'oli d'oliva fregiu-hi el pollastre, prèviament salpebrat al vostre gust.
Un cop cuit, retireu-lo i reserveu-lo. En el mateix oli, sofregiu-hi la ceba trinxada.
Quan el sofregit estigui a punt, torneu a posar el pollastre fregit a l'olla, rectifiqueu-lo de sal i pebre, si convé, i incorporeu-hi també els trossos de llimona confitada (si no en trobeu, n'hi podeu posar de natural, tot i que el gust serà sensiblement diferent). Cobriu-ho d'aigua i tapeu l'olla. Deixeu-ho coure durant uns 10 minuts.
Mentrestant feu bullir, durant uns 10 o 12 minuts, un bon grapat d'olives espinyolades en aigua abundant perquè treguin l'excés de sal.
A l'olla del pollastre, afegiu-hi les olives cuites, una mica de farina, més aigua i un bon raig de suc de llimona.
Deixeu que continuï fent xup-xup una estoneta més i ja el podreu servir.
Un cop cuit, retireu-lo i reserveu-lo. En el mateix oli, sofregiu-hi la ceba trinxada.
Quan el sofregit estigui a punt, torneu a posar el pollastre fregit a l'olla, rectifiqueu-lo de sal i pebre, si convé, i incorporeu-hi també els trossos de llimona confitada (si no en trobeu, n'hi podeu posar de natural, tot i que el gust serà sensiblement diferent). Cobriu-ho d'aigua i tapeu l'olla. Deixeu-ho coure durant uns 10 minuts.
Mentrestant feu bullir, durant uns 10 o 12 minuts, un bon grapat d'olives espinyolades en aigua abundant perquè treguin l'excés de sal.
A l'olla del pollastre, afegiu-hi les olives cuites, una mica de farina, més aigua i un bon raig de suc de llimona.
Deixeu que continuï fent xup-xup una estoneta més i ja el podreu servir.