Cuscús a l'estil de Mrirt Kenefra (Cuscús a l'estil de Mrirt Kenefra) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Omar Bouchmakhi, Torredembarra

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de cuscús
  • 1/2 kg de pollastre
  • 1/2 kg de carn de xai
  • 1 o 2 cebes
  • 3 o 4 tomàquets madurs
  • 1 o 2 pastanagues
  • 200 g de cigrons cuits
  • uns quants trossos de carbassa
  • preparat d'espècies (coriandre, comí, cúrcuma, gingebre, pebre negre i pebre vermell)
  • julivert

PREPARACIÓ

Poseu en remull el cuscús amb aigua freda i un raig d'oli. Remeneu-lo a mà perquè quedi ben barrejat. Si convé, afegiu-hi una mica més d'aigua.
En una olla, adobeu la carn de xai i la del pollastre amb les espècies i el julivert durant una bona estona i després fregiu-la amb un bon raig d'oli.
Quan la carn estigui feta, afegiu-hi la ceba, la pastanaga i el tomàquet sense pell, tot tallat a trossos, i cobriu-ho d'aigua.
Aprofiteu el vapor que farà aquest brou per coure-hi el cuscús.
A mitja cocció, afegiu-hi la carbassa, tallada també a trossos, i els cigrons cuits.
Passada una mitja hora, retireu el cuscús del vapor, poseu-lo en una safata i remulleu-lo amb una mica més d'aigua.
Torneu-lo a posar al vapor i, quan vegeu que ja s'ha estovat i ha agafat un color blanquet, ja el tindreu a punt.
Serviu el cuscús en una safata i el tall i les verdures en una altra.
A banda, en una sopera, el brou de la cocció per remullar el cuscús.
Cadascú se'n servirà la quantitat que vulgui, depèn de la gana que tingui.