Crestes de La Figuera
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria Bartolomé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda La Figuera, La Figuera
INGREDIENTS
- 1 kg de patates
- 250 g de magre de porc
- 250 g de vedella
- 250 g de pollastre
- 1 cabeça d'alls
- 1 ceba mitjana
- 2 tomàquets madurs
- 1 copeta de vi ranci
- 1 canó canyella
- llorer
- 100 g de farina
- 1 ou
- sal i oli
PREPARACIÓ
Comenceu posant el pollastre, la vedella i la carn magra en una cassola amb oli.
Remeneu-ho i deixeu-ho coure fins que agafi color. A continuació, incorporeu-hi la ceba, el tomàquet ratllat, els alls, la sal, el llorer, un canó de canyella i pebre negre. Barregeu-ho i afegiu-hi el vi ranci i un polsim de pebre vermell. Mentrestant, poseu les patates en un cassó amb aigua, saleu-les i deixeu-les bullir. Escorreu-les i deixeu-les refredar. Llavors poseu-les en un bol i aixafeu-les. Afegiu-hi un ou i farina i pasteu-ho amb les mans. Quan el rostit estigui a punt, tritureu-lo. Aleshores enfarineu el taulell on fareu les crestes. Poseu-hi una cullerada de pasta de patata i amb les mans enfarinades aplaneu-la donant-li una forma rodona. Farciu-ho amb una cullerada de rostit, doblegueu la pasta i apreteu-la procurant que quedi ben tancada. Doneu-li la forma de mitja lluna i fregiu-la. Quan retireu la cresta del foc, deixeu-la al damunt de paper absorbent. I, finalment, poseu la cresta en un plat i acompanyeu-la amb unes tires de pebrot.
Remeneu-ho i deixeu-ho coure fins que agafi color. A continuació, incorporeu-hi la ceba, el tomàquet ratllat, els alls, la sal, el llorer, un canó de canyella i pebre negre. Barregeu-ho i afegiu-hi el vi ranci i un polsim de pebre vermell. Mentrestant, poseu les patates en un cassó amb aigua, saleu-les i deixeu-les bullir. Escorreu-les i deixeu-les refredar. Llavors poseu-les en un bol i aixafeu-les. Afegiu-hi un ou i farina i pasteu-ho amb les mans. Quan el rostit estigui a punt, tritureu-lo. Aleshores enfarineu el taulell on fareu les crestes. Poseu-hi una cullerada de pasta de patata i amb les mans enfarinades aplaneu-la donant-li una forma rodona. Farciu-ho amb una cullerada de rostit, doblegueu la pasta i apreteu-la procurant que quedi ben tancada. Doneu-li la forma de mitja lluna i fregiu-la. Quan retireu la cresta del foc, deixeu-la al damunt de paper absorbent. I, finalment, poseu la cresta en un plat i acompanyeu-la amb unes tires de pebrot.