Crestes de La Figuera

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria Bartolomé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda La Figuera, La Figuera

INGREDIENTS

  • 1 kg de patates
  • 250 g de magre de porc
  • 250 g de vedella
  • 250 g de pollastre
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 ceba mitjana
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 copeta de vi ranci
  • 1 canó canyella
  • llorer
  • 100 g de farina
  • 1 ou
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Comenceu posant el pollastre, la vedella i la carn magra en una cassola amb oli.
Remeneu-ho i deixeu-ho coure fins que agafi color. A continuació, incorporeu-hi la ceba, el tomàquet ratllat, els alls, la sal, el llorer, un canó de canyella i pebre negre. Barregeu-ho i afegiu-hi el vi ranci i un polsim de pebre vermell. Mentrestant, poseu les patates en un cassó amb aigua, saleu-les i deixeu-les bullir. Escorreu-les i deixeu-les refredar. Llavors poseu-les en un bol i aixafeu-les. Afegiu-hi un ou i farina i pasteu-ho amb les mans. Quan el rostit estigui a punt, tritureu-lo. Aleshores enfarineu el taulell on fareu les crestes. Poseu-hi una cullerada de pasta de patata i amb les mans enfarinades aplaneu-la donant-li una forma rodona. Farciu-ho amb una cullerada de rostit, doblegueu la pasta i apreteu-la procurant que quedi ben tancada. Doneu-li la forma de mitja lluna i fregiu-la. Quan retireu la cresta del foc, deixeu-la al damunt de paper absorbent. I, finalment, poseu la cresta en un plat i acompanyeu-la amb unes tires de pebrot.
Anar al contingut