Crema de tomàquet

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Òscar Pérez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Torre d'alta mar, Barcelona

INGREDIENTS

  • 6 tomàquets
  • 1 ceba tendra
  • 1 tija d'api
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge
  • 12 gambes
  • Per al pesto:
  • alfàbrega
  • pinyons
  • oli d'oliva
  • parmesà ratllat
  • 2 grans d'all
  • sal gruixuda
  • Per a la mousse de parmesà:
  • 200 ml de nata
  • 100 g de parmesà

PREPARACIÓ

Per fer la mousse de parmesà, escalfeu la nata en un cassó i deixeu que arrenqui el bull.
Després, retireu el cassó del foc i afegiu-hi el parmesà ratllat. Remeneu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera.

Per fer la crema de tomàquet, poseu en un bol els tomàquets tallats a quarts, la ceba tendra, la sal, el pebre i la tija d'api. Tritureu-ho i passeu-ho per un colador de malla fina. Deixeu-ho refredar a la nevera.

Escaldeu les gambes pelades en un cassó amb aigua bullent durant 10 segons i refredeu-les en un bol amb aigua freda i gel.

Per fer el pesto, poseu en un bol l'alfàbrega, els pinyons, els grans d'all pelats, el parmesà ratllat, l'oli d'oliva i la sal. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.

I ja per acabar, feu uns fils de pesto al fons del plat, poseu-hi la mousse de parmesà al mig i col·loqueu-hi les gambes a sobre. Serviu la crema de tomàquet a part.