Crema de pèsols amb ou

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Esther Puyol
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: RamAula Chocavic, Gurb

INGREDIENTS

  • 1'5 kg de pèsols
  • 200 g de patates del bufet
  • 4 ous
  • 6 fulles d'agrella
  • 1 gotet de nata líquida
  • 1 porro
  • marduix
  • brou fet amb les beines del pèsols
  • vinagre
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Per començar, talleu el porro i poseu-lo a la cassola.
Tot seguit, afegiu-hi les patates, els pèsols i el brou, i deixeu-ho coure amb la cassola tapada. Quan els pèsols estiguin cuits, afegiu-hi les fulles d'agrella (o el marduix) i la nata líquida, i deixeu-ho coure una estona. A continuació, tritureu-ho. Rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi una mica d'oli i torneu a batre-ho. Per preparar l'ou, poseu vinagre blanc en un cassó amb aigua bullint. Trenqueu un ou i incorporeu-lo al cassó. I ja per acabar, poseu la crema de pèsols en un plat i afegiu-hi l'ou escalfat al damunt. Finalment, afegiu-hi un rajolí d'oli i una mica de sal.