Crema de patata del bufet morada amb oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues (DOP)

Imatge recepta de Crema de patata del bufet morada amb oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues (DOP)
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Maria Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Melba, Vic

INGREDIENTS

  • Per a la crema de patata:
  • 1/2 kg de patata del bufet morada
  • 1 gra d'all
  • 2 olives negres seques
  • fulles de farigola llimonera
  • 1 tassa d'oli d'oliva verge extra amb DOP Les Garrigues
  • 1 nou de mantega
  • 1 l d'aigua mineral
  • sal i pebre
  • Per guarnir:
  • 1 culleradeta de vinagre
  • 4 ous de pagès
  • 200 g de llenega negra
  • oli d'oliva verge extra amb DOP Les Garrigues

PREPARACIÓ

Per fer la crema de patata, en un bol amb una mica d'oli i mantega salteu les patates prèviament pelades i tallades en rodanxes.
Quan estiguin daurades, afegiu-hi les olives negres, l'all i la farigola i remeneu-ho bé. Seguidament, cobriu-les amb aigua mineral, rectifiqueu-les de sal i pebre i deixeu-les coure a foc suau durant 40 minuts. Després, deixeu-les refredar 10 minuts i tritureu-les amb la Thermomix.

Per fer l'ou poché, poseu l'ou sense closca en un cassó amb aigua calenta i un raig de vinagre i deixeu-lo coure durant un parell de minuts. Tot seguit, deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel i reserveu-lo.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les llenegues tallades per la meitat.

I ja per acabar, emplateu la crema de patata, poseu-hi l'ou poché al mig, les llenegues al voltant i amaniu-ho tot amb un raig d'oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Les Garrigues.
Anar al contingut