Crema de patata del bufet morada amb oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues (DOP)

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Maria Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Melba, Vic

INGREDIENTS

  • Per a la crema de patata:
  • 1/2 kg de patata del bufet morada
  • 1 gra d'all
  • 2 olives negres seques
  • fulles de farigola llimonera
  • 1 tassa d'oli d'oliva verge extra amb DOP Les Garrigues
  • 1 nou de mantega
  • 1 l d'aigua mineral
  • sal i pebre
  • Per guarnir:
  • 1 culleradeta de vinagre
  • 4 ous de pagès
  • 200 g de llenega negra
  • oli d'oliva verge extra amb DOP Les Garrigues

PREPARACIÓ

Per fer la crema de patata, en un bol amb una mica d'oli i mantega salteu les patates prèviament pelades i tallades en rodanxes.
Quan estiguin daurades, afegiu-hi les olives negres, l'all i la farigola i remeneu-ho bé. Seguidament, cobriu-les amb aigua mineral, rectifiqueu-les de sal i pebre i deixeu-les coure a foc suau durant 40 minuts. Després, deixeu-les refredar 10 minuts i tritureu-les amb la Thermomix.

Per fer l'ou poché, poseu l'ou sense closca en un cassó amb aigua calenta i un raig de vinagre i deixeu-lo coure durant un parell de minuts. Tot seguit, deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel i reserveu-lo.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les llenegues tallades per la meitat.

I ja per acabar, emplateu la crema de patata, poseu-hi l'ou poché al mig, les llenegues al voltant i amaniu-ho tot amb un raig d'oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Les Garrigues.