Crema cremada sense cremar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La llet és un aliment molt complet, ens aporta sucres, greixos, proteïnes i sobretot calci. Per la seva composició és ideal per a la salut dels ossos.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 litre de llet fresca de vaca
- 8 rovells d'ou
- 1 branca de canyella
- 300 g de sucre
- 50 g de maizena
- 1 llimona
- 2 galetes de tall o de gelat
PREPARACIÓ
- Guardem un got de llet i la resta la bullim amb la pell de la llimona i una branca de canyella fins que arrenqui el bull. Un cop arrencat el bull, ho retirem del foc.
- En el got de llet que hem guardat hi desfarem la maizena i la tirarem dins d'un bol amb els rovells i 150 g de sucre, i ho batem fins que es blanquegi.
- Afegim la llet colada als ous blanquejats i ho posem dins un pot al foc.
- Quan comenci a espessir, la reservem . La deixem refredar a la nevera.
- D'aquesta crema, en reservem una petita part i la congelem.
- Agafem els 150 g de sucre restants, els posem en un pot a foc baix i deixem (sense tocar!) que es vagin desfent. Un cop fet el caramel, el tirarem sobre un paper de forn. I després el cobrirem amb un altre paper de forn a sobre i deixarem que es refredi una mica.
- Reservem al mateix pot una mica del caramel. No el gastem tot.
- Un cop s'ha refredat, amb l'ajut d'un corró, aplanem el sucre i en fem un gran cristall, tan prim com puguem. El trencarem a trossets i el posarem a sobre la crema catalana.
- La crema que tenim al congelador, la desfem i la posem sobre una de les galetes de tall. Hi posem una mica del caramel reservat per sobre i ho tapem amb l'altra galeta. Així aconseguim una altra presentació.