Crema (Crema de Sant Josep) - Catalunya

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: família Boltó Alario, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 l de llet
  • 6 ous
  • 50 g de midó
  • 200 g de sucre
  • canyella
  • llimona

PREPARACIÓ

Bulliu la llet amb una mica de ratlladura de la pell de la llimona i la canyella.
Separeu les clares dels rovells. Guardeu les clares a la nevera per alguna altra preparació i bateu els rovells amb el sucre.
Coleu la llet en un altre cassó i afegiu-hi els rovells batuts.
Desfeu el midó en una tasseta amb una mica de llet freda; coleu-la perquè no hi hagi grumolls i afegiu-la al cassó.
Deixeu-la coure una estona fins que s'espesseixi, procurant que no arribi a bullir.
Un cop tingueu la crema al punt, aboqueu-la en una safata o en platets individuals i deixeu-la refredar.
Quan la crema sigui freda, escampeu-hi pel damunt unes quantes cullerades de sucre i cremeu-lo amb una pala de ferro ben roenta.