Corbiche (Pilotes de plàtan farcides) - Equador

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Estrella (restaurant Rincón Manabita), Barcelona

INGREDIENTS

  • plàtans mascle
  • pebrot verd
  • salsa de tomàquet
  • crema de cacauets
  • bonítol o un altre peix
  • oli de gira-sol
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu els plàtans mascle i ratlleu-los. Reserveu-ne un, que coureu amb aigua. Un cop cuit, aixafeu-lo amb un corró i barregeu-lo amb la resta de plàtan ratllat. Aplaneu lleugerament aquesta pasta de plàtan i al mig aboqueu-hi un parell de cullerades de pebrot verd liquat, un parell de salsa de tomàquet ?sense pell ni llavors- i sal al vostre gust. Amasseu-ho tot plegat i afegiu-hi 2 o 3 cullerades de crema de cacauets. Torneu a amassar-ho i rectifiqueu-ho de sal si convé. Dividiu la massa de plàtan en porcions més aviat grosses (al final us han de quedar una mena de croqueta de la mida d'una pilota per al caldo); aplaneu lleugerament cada porció de massa en una mà i farciu-la amb una tira de bonítol o el peix que més us agradi. Després tanqueu aquestes "pilotes" prement-les amb les mans perquè quedi tot ben compacte i no s'obrin quan les fregiu. Fregiu-les en oli de gira-sol abundant fins que siguin ben torrades i serviu-les calentes.