Cloïses amb fons de carxofes i espàrrecs bladers

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Solà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 24 cloïsses (gallegues si pot ser)
  • 20 fons de carxofes
  • 20 espàrrecs bladers
  • 100 g de pernil ibèric
  • 100 g de mantega
  • 1 gotet de crema de llet
  • 1 gotet de conyac
  • farina de blat de moro
  • nou moscada, pebre blanc
  • sal
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu els fons de carxofes en una olla exprés amb aigua durant 5 minuts.
Seguidament, bulliu els espàrrecs en una olla amb aigua, també 5 minuts.

Per fer el puré, poseu en un bol dos fons de carxofes i dos espàrrecs amb una mica de suc de la cocció i tritureu-los amb el túrmix.

A continuació, en una cassola amb una mica de mantega i oli, fregiu el pernil. Quan estigui torrat, afegiu-hi el puré de carxofes i espàrrecs, la crema de llet, el pebre blanc, la nou moscada, el conyac, la farina, remeneu-ho tot bé i finalment poseu-hi les carxofes, els espàrrecs i les cloïses, i deixeu-ho coure un parell de mintus més.