Clatite (Creps farcides) - Orhei, Moldàvia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Lilia Terentii, els Pallaresos

INGREDIENTS

  • 8 ous
  • 1/2 l de llet
  • 300 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 2 cullerades d'oli
  • essència de vainilla
  • sal
  • Per al farcit:
  • 1 tros de formatge fresc (tipus cottage o burgos)
  • 2 cullerades de sucre
  • sucre de vainilla
  • 2 ous
  • sal

PREPARACIÓ

Deixeu el formatge dins un colador perquè vagi deixant anar el sèrum.
En un cassó, escalfeu-hi la llet amb el sucre i un polsim de sal.
En un bol de mida grossa, bateu-hi els ous i, després, aneu-hi abocant la farina i la llet, tot de mica en mica, mentre no pareu de remenar.
Deixeu-ho reposar durant uns minuts i afegiu-hi unes gotes d'essència de vainilla.
Si trobeu que la pasta us ha quedat massa espessa, la podeu aclarir amb una mica més de llet. Si, all contrari, us ha quedat massa clara, la podeu espessir afegint-hi més farina. La consistència final ha de resultar cremosa, sense cap grumoll.
Per coure les creps, unteu una paella antiadherent amb una miqueta d'oli. Us anirà bé si mulleu d'oli un paper de cuina i l'aneu passant pel fons de la paella. La mesura per fer una crep és de poc més de mig cullerot de pasta (tot dependrà del diàmetre de la paella).
Quan la paella sigui calenta, aboqueu-hi la pasta i feu girar la paella, de tal manera que la pasta es reparteixi per tot el fons i en quedi una capa ben fina. Un cop vegeu que s'ha daurat d'un costat, gireu-la i feu-la daurar de l'altre. Aneu apilant les creps, l'una sobre de l'altra, fins que hagueu acabat de coure-les totes.
Per preparar el farcit de les creps, barregeu el formatge que heu deixat al colador amb la resta dels ingredients.
Poseu-ne un parell de cullerades en una vora de la crep. Doblegueu-ne els costats cap a dins perquè el farcit no s'escapi i, després, aneu-la doblegant sobre ella mateixa, com si l'emboliquéssiu.
A mesura que tingueu les creps fetes, aneu-les posant dins un bol de mida grossa i que pugui anar al forn. A sobre de cada capa de creps, repartiu-hi uns quants tallets fins de mantega. Un cop tingueu totes les creps farcides dins el bol, tapeu-lo i deixeu-lo una estoneta al forn, perquè la mantega que hi ha entremig es desfaci. Retireu-lo del forn i reserveu-lo tapat fins al moment de servir.