Christmas Stollen

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Canal
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Canal, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa mare:
  • 300 g de farina
  • 80 g de llevat
  • 150 g de llet
  • Per a la resta:
  • 125 g de sucre llustre
  • 400 g de mantega
  • 1 ou
  • 15 g de sal
  • 360 g de panses sultanes
  • 300 g de pell de taronja
  • 225 g de granet d'ametlla
  • 40 g de llevat Royal/ llevat en pols
  • 600 g de farina
  • 100 g de pols d'ametlla
  • 50 g de rom
  • vainilla, canyella, ratlladura de llimona
  • ametlla amarga
  • mantega pomada
  • sucre glacé

PREPARACIÓ

Per fer la massa mare, pasteu en un bol el llevat, la farina i la llet, fins que quedi una massa ben compacta.
Després, tapeu-la amb un drap i deixeu-la fermentar en un lloc tebi.A continuació, poseu en un bol la mantega, el sucre llustre, la sal, la ratlladura de llimona, la vainilla, la canyella en pols, el rom, l'ou, l'ametlla de granet, el pols d'ametlla, la pell de taronja, les panses, la massa mare, la farina i el llevat químic. Pasteu-ho bé fins que la massa no s'enganxi a les mans.Tot seguit, talleu la massa en quatre porcions, feu una bola amb cada porció i estireu-les de manera que us quedi com una crep gruixuda. Després, enrotlleu la massa sobre si mateixa i deixeu-la reposar mitja hora en un lloc tebi per tal que fermenti. Finalment, pinteu els stollen amb mantega fosa i deixeu-los coure al forn duran 30 minuts a 170 graus. I ja per acabar empolvoreu sucre llustre per sobre fins a cobrir-los completament.
Anar al contingut