Cesnecka (Sopa d'all) - Olomouc, Txèquia
- Programa: Karakia
- Cuina: Martin Hendrych, Terrassa
INGREDIENTS
- 5-6 patates grosses
- 1/2 cabeça d'alls
- ous (1 per persona)
- daus de pernil dolç
- formatge ratllat
- marduix
- comí
- aigua
- sal
PREPARACIÓ
Peleu les patates i talleu-les a daus no gaire grossos. Feu-les coure amb aigua abundant, sal, marduix i comí.
Un cop les patates siguin cuites, peleu i premseu uns quants grans d'all, al vostre gust. Deixeu que acabi de coure uns minuts més, segons preferiu més o menys cuit l'all. Per últim, afegiu-hi els daus de pernil dolç.
Serviu a cada bol un parell de cullerots de sopa i poseu-hi un ou cru. Amb l'escalfor, la clara quedarà cuita. Si ho preferiu, podeu escaldar a banda els ous i servir-ne un al bol de sopa de cadascú.
Aquesta sopa es complementa amb una mica de formatge ratllat i uns crostonets de pa torrat.
Un cop les patates siguin cuites, peleu i premseu uns quants grans d'all, al vostre gust. Deixeu que acabi de coure uns minuts més, segons preferiu més o menys cuit l'all. Per últim, afegiu-hi els daus de pernil dolç.
Serviu a cada bol un parell de cullerots de sopa i poseu-hi un ou cru. Amb l'escalfor, la clara quedarà cuita. Si ho preferiu, podeu escaldar a banda els ous i servir-ne un al bol de sopa de cadascú.
Aquesta sopa es complementa amb una mica de formatge ratllat i uns crostonets de pa torrat.