Carurú (Cassola d'ocres) - Brasil

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Ilda Soares de Oliveira, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 kg d'ocres kiabo
  • 100 g de bacallà dessalat
  • 50 g de cacauets
  • 50 g d'anacards
  • gambetes seques
  • 2 llimones
  • tomàquet
  • ceba
  • gingebre
  • coriandre
  • oli de palma

PREPARACIÓ

Prepareu la salsa base d'aquest plat triturant les gambetes seques, els cacauets, els anacards i una mica de gingebre juntament amb un got d'aigua.
Després, afegiu a aquesta pasta força ceba i tomàquet i una mica de coriandre, per condimentar-ho. Tritureu tots aquests ingredients fins que n'obtingueu una salsa (que us quedarà més aviat espessa). Poseu les ocres en una cassola i aboqueu-hi per sobre la salsa que heu preparat.
Per saber la quantitat de salsa que hi heu d'abocar, mireu que les ocres us quedin cobertes amb una capa fina de salsa.
Remeneu les ocres per barrejar-les amb la salsa.
Rebaixeu amb aigua abundant la salsa que us hagi quedat i aboqueu-la a la cassola de les ocres. Remeneu-ho una altra vegada. Les ocres us han de quedar cobertes de salsa.
Aboqueu-hi un bon raig d'oli de palma pel damunt i remeneu-ho de nou.
Després, afegiu a la cassola un got d'aigua; barregeu tots els ingredients i poseu la cassola al foc. Talleu el bacallà dessalat a trossos i afegiu-los a la cassola amb el suc de les llimones.
Remeneu la cassola una estoneta i ja tindreu el carurú llest.
Aquesta recepta també es pot preparar substituint el bacallà per pollastre.