Caragols de la padrina Agneta

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Diagonal (Can Soteras)

INGREDIENTS

  • 1,5 kg de caragols
  • 1/2 kg de peus de porc
  • 1/2 kg de costella de porc
  • 1 gotet d'oli
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 fulles de llorer
  • 1/2 l de vi blanc
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 pebrots vermells
  • 1 branqueta de farigola
  • sal i pebre
  • bitxo
  • brou d'au Per a la guarnició:
  • 1 albergínia fregida

PREPARACIÓ

Escalfeu una mica d'oli en una paella, i poseu-hi a daurar les costelles de porc, amb una mica de farigola, bitxo picant i una fulla de llaurer.
Quan les costelles ja s'hagin enrossit, daureu-hi l'all trinxat. Tot seguit, incorporeu-hi la ceba picada i una mica de pebre vermell. Remeneu-ho durant 5 o 10 minuts fins que el pebrot i la ceba estiguin a punt. Per acabar el sofregit, tireu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir uns 2 minuts. Afegiu-hi els cargols bullits i nets i el brou d'au. Salpebreu-ho i deixeu-ho bullir uns 20 minuts. Passat aquest temps, poseu-hi els peus de porc (bullits, tallats i desossats) i feu-los coure 10 minuts. Pel que fa a l'albergínia, talleu-la a daus, enfarineu-la i fregiu-la. I ja per acabar, feu coure una mica uns quants daus d'albergínia juntament amb els cargols. Si voleu, podeu decorar el plat amb la resta de daus d'albergínia.