Capó (IGP) del Prat rostit amb peres al cafè

imatge
  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Pallarès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)
  • Informació nutricional
    +Obre

    El capó és una varietat de pollastre que presenta més quantitat de greix entre les fibres musculars, per això te una carn més tendre, saborosa i aromàtica

INGREDIENTS

  • 1 capó del Prat
  • 1 ceba grossa
  • farigola, romaní
  • vi ranci
  • fons de carn
  • sal, pebre negre
  • greix d'ànec
  • oli d'oliva
  • Per a les peres amb cafè:
  • oli del rostit
  • 2 peres
  • licor de cafè
  • Per a la picada:
  • 2 alls
  • 10 g de pinyons
  • 10 g d'avellanes
  • 1 llesca de pa
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica de greix d'ànec i oli d'oliva fregiu el capó, ja salpebrat i tallat a trossos.
Quan estigui ben ros, afegiu-hi la ceba picada, la farigola i el romaní. Quan la ceba estigui dauradeta, poseu-hi el vi ranci i deixeu-lo reduir durant uns 5 minuts. Després, cobriu-ho tot amb el fons de carn i deixeu-ho coure uns 50 minuts a foc suau i amb la cassola tapada.Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli de rostit salteu les peres, ja pelades i tallades per la meitat. Quan estiguin dauradetes, retireu l'oli, afegiu-hi el licor de cafè i deixeu-les coure una estona més.Per fer la picada, poseu en un bol els alls, els pinyons, les avellanes, el pa i el julivert i tritureu-ho tot amb un morter. Seguidament, afegiu-hi una mica de suc de la cocció del capó i remeneu-ho bé.Finalment, afegiu les peres i la picada a la cassola del capó, rectifiqueu-ho tot de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu el capó, salseu-lo amb el suc de la cocció, poseu-hi les peres al voltant i amaniu-les amb la reducció de cafè.