Caneló Won Ton amb brandada de bacallà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi Torres
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La cava d'en Sergi, Sant Sadurní d'Anoia

INGREDIENTS

  • Per a la brandada:
  • 200 g de bacallà
  • 1 gotet de nata líquida
  • oli d'oliva
  • oli de gira-sol
  • 1 gra d'all
  • Per a la mousse de pebrots del "piquillo":
  • 1 ceba grossa
  • 350 g de pebrots "del piquillo"
  • 1/2 de l de nata líquida
  • 5 ous
  • Per a la vinagreta Gaudí:
  • carbassó, ceba, pastanaga, pebrot vermell i pebrot verd
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de salsa de soja
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • 12 fulls de pasta Won Ton
  • favetes i pinyons torrats per guarnir

PREPARACIÓ

Per fer la brandada de bacallà, poseu en un cassó el bacallà amb aigua i un gra d'all i deixeu-ho coure.
Quan el bacallà s'hagi begut tota l'aigua, afegiu-hi la nata i deixeu-ho coure 3 o 4 minuts més. Seguidament, poseu-ho en un bol, tritureu-ho amb el túrmix i afegiu-hi l'oli d'oliva i de gira-sol de mica en mica, sense deixar de triturar. Després, reserveu-ho a la nevera.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli, sofregiu la ceba tallada a la juliana fins que estigui ben daurada.

Per fer la mousse de pebrots "del piquillo", poseu en un bol la ceba sofregida, la nata, els pebrots "del piquillo", els ous, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix. Després, coleu-la, poseu-la en un motlle folrat amb paper film, tapeu-la amb el paper film i deixeu-la coure al forn al bany maria durant 45 minuts a 110 graus. Finalment, deixeu-la refredar a la nevera durant 3 hores.

Mentrestant, poseu la pasta Won Ton en un cassó amb aigua bullint, oli i sal durant 30 segons i després retireu-la i reserveu-la.

Tot seguit, talleu la pasta en forma quadrada, poseu-hi un tall de mousse "del piquillo" a sobre, cobriu-lo amb la brandada i enrotlleu-lo com un caneló.

Per fer la vinagreta Gaudí, poseu en un bol el carbassó, la ceba, la pastanaga i els pebrots, tot picat, el vinagre balsàmic, l'oli d'oliva, la salsa de soja, la sal i el pebre i remeneu-ho bé amb una forquilla.

I ja per acabar, emplateu els canelons, guarniu el plat amb unes quantes favetes i pinyons, i amaniu-ho tot amb la vinagreta.