Calent i fred de figues amb whisky

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Christian Zanchetta
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aquarius, Escaldes (Engordany)Andorra

INGREDIENTS

  • 12 figues fresques
  • 90 g de sucre
  • 50 g de mantega
  • 1 copa de whisky
  • Per al gratinat:
  • 2 rovells d'ou
  • 60 g de sucre
  • 120 g de nata muntada
  • 2 cullerades de whisky
  • gelat de whisky

PREPARACIÓ

Per començar, pinteu l'interior d'un recipient amb mantega desfeta, poseu-hi a dins una mica de sucre i les figues tallades per la meitat.
Cobriu-ho amb whisky i deixeu-ho macerar a la nevera durant 12 hores. Després, deixeu-les coure al foc fins que el líquid s'evapori.

Mentrestant, poseu els rovells i el sucre en un bol i bateu-ho tot fins que comenci a posar-se de color blanc. Tot seguit, incorporeu-hi una mica de whisky i la nata muntada. Remeneu-ho.

I ja per acabar, emplateu les figues formant un cercle, aboqueu-hi la barreja d'ous per sobre i gratineu-ho al forn. Finalment, guarniu el plat amb una bola de gelat de whisky.