Caldo de Nadal amb carn d'olla al moment

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Serra
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 l de caldo de Nadal
  • 100 g de cigrons cuits
  • 1 pastanaga
  • 100 g de botifarra negra
  • 3 fulles de col d'hivern
  • Per a la pilota:
  • 75 g de porc
  • 75 g de vedella
  • 1 ou
  • all i julivert
  • 1 llesca de pa
  • 1/2 got de nata líquida
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el pa en remull amb la nata líquida.

Per fer la pilota, poseu les carns picades en un bol juntament amb el pa remullat, l'all i el julivert picat, l'ou, la sal i el pebre, barregeu-ho bé amb les mans fins que quedi una massa homogènia, feu quatre pilotetes d'uns 35 grams i reserveu-les.

A continuació, poseu el caldo a bullir en una olla.

Mentrestant, talleu la pastanaga a daus i la col en juliana, afegiu-les al caldo juntament amb els cigrons i deixeu-ho bullir uns 5 o 6 minuts. Després, retireu l'olla del foc, coleu-ho i reserveu les dues coses en calent.

Tot seguit, talleu la botifarra negra en talls de dos dits de gruix i enrossiu-la en una paella ben calenta per les dues bandes, fins que s'hi faci una crosta.

I ja per acabar, poseu la pastanaga, la col, els cigrons i la botifarra en un plat fons i aboqueu-hi el caldo amb una gerreta.