Bullabessa de petxines

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Manel Jiménez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Menjador de Can Ravell, Barcelona

INGREDIENTS

  • 400 g de petxines (ostres, musclos, cloïsses, escopinyes, etc.)
  • 400 g de patata tipus Mona Lisa
  • 1 l de fumet de peix perfumat amb anís estrellat
  • torradetes de pa
  • 1 tasseta d'allioli
  • 1 cullerada de salsa harissa
  • oli d'oliva
  • cerfull

PREPARACIÓ

Per començar, poseu un got d'aigua en una olla i incorporeu-hi les petxines.
Tapeu l'olla, i a mesura que les petxines es vagin obrint, aneu-les retirant de l'olla. A continuació, incorporeu l'aigua que hagi sobrat de bullir al vapor les petxines al fumet de peix que tindreu al foc. Afegiu-hi també safrà i sal. Quan comenci a bullir, talleu les patates pelades a talls irregulars i incorporeu-los al fumet. Deixeu-ho bullir fins que les patates estiguin cuites. Per preparar la salsa, poseu l'allioli i la salsa harissa en un bol, i remeneu-ho. I ja per acabar, poseu les patates al centre d'un plat i afegiu-hi les petxines. Tot seguit, cobriu les torrades amb la salsa i incorporeu-les al plat. Afegiu-hi un rajolí d'oli i una mica de cerfull. Quan serviu el plat, incorporeu-hi el fumet de peix al voltant.