Bull de tonyina

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pedro Barroso i Santiago Coll
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Marina (Can Coll), Vilanova i la Geltrú

INGREDIENTS

  • 800 g de bull de tonyina sec
  • 1/2 kg de patates
  • 300 g de cargols
  • 200 g de mongetes
  • oli
  • aigua
  • sal
  • pebre Per a la picada:
  • 200 g d'avellanes torrades
  • 200 g d'ametlles torrades
  • 12 nyores
  • 2 llesques de pa fregit
  • 1 gotet de vi blanc
  • 1 cabeça d'alls

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu el bull de tonyina sec durant 1 hora i 30 minuts. Després netegeu-lo per dintre amb un raspall d'espart o de ferro.
Tot seguit, poseu-lo en remull perquè s'infli durant 12 hores. Després trossegeu-lo. Per fer la picada, poseu alls i sal en un morter i piqueu-ho. A continuació, afegiu-hi les avellanes i les ametlles i torneu a picar-ho. Incorporeu-hi el pa fregit i piqueu-ho. Aleshores afegiu-hi la polpa de les nyores, que prèviament haureu escaldat, i torneu a picar-ho. Incorporeu-hi una mica de pebre i piqueu-ho. Després afegiu-hi vi blanc i barregeu-ho. A continuació, poseu oli en una paella i quan estigui calent incorporeu-hi la picada. Remeneu-ho i afegiu-hi les patates. Després incorporeu-hi el brou d'haver escaldat les nyores i deixeu-ho bullir durant uns 10 minuts. Quan hagin passat els 10 minuts, incorporeu el bull de tonyina a la paella i deixeu-ho bullir 10 minuts més. Després afegiu-hi els cargols, que prèviament haureu posat en aigua freda a foc molt lent. Remeneu-ho i rectifiqueu-ho de sal i de pebre. I ja per acabar, incorporeu-hi les mongetes bullides i deixeu-ho coure dos minuts més.