Bròquil gratinat amb beixamel

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 150 g de bròquil
  • 1 tall d'uns 50 g de bacon fumat
  • 50 cl de beixamel
  • 15-20 g de formatge ratllat

PREPARACIÓ

Procediment: 2'

1. Remulleu el bròquil sencer en aigua freda. Per tallar-lo en brots, feu-ho des de la base, cap per avall, per tallar les petites branquetes que surten de la base del tronc. Així separareu el bròquil en brots uniformes sense destrossar la seva estructura.
2. Poseu-ho en un bol per anar al microones, amb una mica d'aigua, una fulleta de llorer, un gra d'all i uns grans de pebre. Filmeu el bol i programeu el microones de 6 a 8 minuts a 750 W. Després de la cocció, deixeu-ho reposar 2 minuts.
3. Talleu el bacon a dauets petits. Escalfeu el plat "crisp" 2 minuts a 750 W.
4. Poseu els dauets al plat "crisp" i daureu-los 1 minut a 750 W.
Traieu el plat i poseu els brots de bròquil damunt del bacon. Afegiu-hi la beixamel i, al damunt, el formatge ratllat. Coeu-ho amb la funció "crisp" fins que la superfície sigui ben daurada.