Broqueta de gamba, rap i calamar sobre fons d'arròs salvatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Casimiro, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 gambes
- 12 medallons de rap de 40 g
- 12 calamars petits
- 1/2 kg d'arròs salvatge
- 100 g de bolets de temporada
- 60 g de cansalada fumada
- 1 got d'oli d'alfàbrega
- sal i pebre
PREPARACIÓ
En primer lloc, prepareu l'arròs. Poseu en una cassola aigua freda i sal. Afegiu-hi l'arròs salvatge i deixeu-lo bullir 1 hora.
Quan estigui fet coleu-lo. Per a fer l'oli d'alfàbrega, poseu en un cassó aigua a bullir amb sal i afegiu-hi l'alfàbrega. Deixeu-la al foc 15 segons i després traieu-la. Coleu-la i poseu-la en un bol. Afegiu-hi oli i passeu-ho per la batedora fins que la barreja tingui un color verd intens. En una paella amb oli, daureu-hi la cansalada fumada, tallada a tires ben fines. Després afegiu-hi els bolets, també tallats ben petits, i salpebreu-ho. Quan els bolets estiguin fregits, tireu-hi l'arròs salvatge. Deixeu-ho coure 1 minut i poseu-hi una mica d'oli d'alfàbrega. A part, aneu muntant les broquetes amb una gamba, rap i calamar. Salpebreu-les i fregiu-les 1 minut i mig per banda. Ja per acabar, serviu les broquetes amb el saltat d'arròs i bolets, una mica de julivert i l'oli d'alfàbrega pel damunt.
Quan estigui fet coleu-lo. Per a fer l'oli d'alfàbrega, poseu en un cassó aigua a bullir amb sal i afegiu-hi l'alfàbrega. Deixeu-la al foc 15 segons i després traieu-la. Coleu-la i poseu-la en un bol. Afegiu-hi oli i passeu-ho per la batedora fins que la barreja tingui un color verd intens. En una paella amb oli, daureu-hi la cansalada fumada, tallada a tires ben fines. Després afegiu-hi els bolets, també tallats ben petits, i salpebreu-ho. Quan els bolets estiguin fregits, tireu-hi l'arròs salvatge. Deixeu-ho coure 1 minut i poseu-hi una mica d'oli d'alfàbrega. A part, aneu muntant les broquetes amb una gamba, rap i calamar. Salpebreu-les i fregiu-les 1 minut i mig per banda. Ja per acabar, serviu les broquetes amb el saltat d'arròs i bolets, una mica de julivert i l'oli d'alfàbrega pel damunt.