Bols de pastís Selva Negra

INGREDIENTS

  • PA DE PESSIC 

  • 90 g de farina
  • 1 cullerada de llevat
  • 2 ous
  • 125 g de sucre
  • 50 g de mantega fosa
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • 1 motlle de pastissos de 20 cm
  •  

    BOLS DE XOCOLATA

  • 400 g de xocolata negra
  • 2 cullerades d'oli de gira-sol o un altre oli vegetal
  • 6 globus per fer bombes d'aigua
  • 400 g de cireres
  • 2 cullerades de sucre
  •  

    NATA

  • 300 ml de nata per muntar
  • 1 cullerada de sucre

PREPARACIÓ

  1. Escalfem el forn a 160°.
  2. Barregem la farina, el cacau en pols i el llevat.
  3. Batem els ous amb el sucre fins que quedin escumosos i de color clar.
  4. Hi incorporem els ingredients líquids i després els sòlids.
  5. Ho posem al motlle untat amb mantega o bé oli i farina.
  6. Ho coem al forn durant 30 minuts, o fins que hi clavem una broqueta i ens surti neta. Desemmotllem el pa de pessic i el deixem refredar.
  7. Inflem els globus.
  8. Fonem la xocolata en un bol al bany maria i la deixem refredar. Ha de quedar de la consistència de la nata líquida. Hi suquem els globus i els col·loquem en una plata coberta amb paper de plàstic.
  9. Posem els globus a la nevera perquè la xocolata se solidifiqui.
  10. Mentrestant, traiem els pinyols de les cireres (en reservem 6 per decorar).
  11. Posem en un recipient 100 ml d'aigua i 100 g de sucre. Ho tapem i fem que arrenqui el bull.
  12. Hi afegim les cireres. Les bullim durant 10 minuts.
  13. Ho deixem refredar a la nevera.
  14. Un cop s'hagi solidificat la xocolata dels globus, repetim el procés (segurament haurem de tornar a escalfar la xocolata al bany maria o al microones un parell de segons). Deixem els globus a la nevera.
  15. Anem fent una segona capa a tots els globus.
  16. Quan el pa de pessic i les cireres en almívar s'hagin refredat, tallem el pa de pessic en trossos grossos i el repartim pels bols de xocolata. Al damunt hi posem les cireres amb l'almívar.
  17. Muntem la nata amb el sucre i la posem en una mànega.
  18. Apliquem un muntet de nata sobre cada bol i al damunt hi posem una cirera.


Per avançar feina
Podem comprar el pa de pessic de xocolata ja fet i una llauna de cireres en almívar. 
 
Consells 

  • Tempereu la xocolata de 48° a 32°.
  • No suqueu els globus a la xocolata cremant, perquè es rebentaran i ho empastifareu tot. 
  • La nata és més fàcil de muntar quan és ben freda. Si la vostra cuina és calorosa, poseu el bol al congelador abans de muntar-la.
  • Feu servir un bol petit per sucar-hi els globus. Així serà més fàcil, perquè hi haurà més profunditat de xocolata.
  • Per treure els pinyols de les cireres podeu fer servir una palleta.