Besuc a la brasa

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Besuc a la brasa
  • (per a 2 persones)
  • 1 besuc (1,2 kg)
  • 2 alvocats
  • 2 cebes tendres
  • 1 tomàquet
  • 1 llimona
  • 1 cabeça d'alls
  • farigola fresca
  • ruca
  • fetge del besuc
  • pebre blanc mòlt
  • vi blanc

PREPARACIÓ

Preparació
1. Fem uns talls transversals als dos lloms del besuc perquè la pell no es contregui amb la cocció
2. Tirem un rajolinet d'oli per les dues bandes del peix i l'escampem amb un pinzell.
3. Posem el peix a la reixa de la barbacoa, just al damunt de les brases i el deixem coure.
4. Emboliquem la cabeça d'alls amb paper d'alumini i la deixem a prop de les brases perquè es vagi escalivant.
5. Ara tallem les cebes tendres per la meitat, de forma longitudinal, i les posem a la reixa de la barbacoa, de cap per avall. Quan comencin a daurar-se per una banda, les girem.
6. Obrim els alvocats per la meitat i els posem, també, a la barbacoa. Quan comencin a daurar-se, els girem, també.
7. Escalfem una paella petita amb les brases i després la posem a la reixa. Hi posem una miqueta d'oli i la cabeça d'alls picada. Hi fregim l'all.
8. Afegim a l'all, el fetge del peix. Ho deixem que es cogui tot plegat.
9. Piquem una miqueta de farigola i la posem al damunt del peix quan sigui gairebé cuit.
10. Tirem un raig de vi blanc directament a les brases perquè deixi anar vapor de vi cap al peix.
11. Barregem en un bol una mica d'oli i suc de llimona.
12. Tallem a dauets el tomàquet i l'afegim al bol.
13. Piquem una mica més de farigola i de ruca i ho aboquem dins el bol.
14. Posem dins del morter el contingut de la paella petita i ho barregem tot bé amb la mà de morter. Hi tirem una mica de pebre blanc mòlt.
15. Posem també una mica de pebre blanc mòlt al damunt del peix a la brasa.
16. Aboquem el contingut del bol dins del morter i ho barregem tot plegat.
17. Per començar a emplatar-ho, traiem els lloms del peix i els col·loquem al plat.
18. Tallem la ceba a làmines primes i les posem al costat del peix.
19. Traiem la polpa de l'alvocat i l'afegim a la ceba.
20. Cobrim el guarniment i el peix amb la salsa del morter. Bon profit!