Beriani (Estofat de xai) - Iraq

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Amal Sultan, Cambrils

INGREDIENTS

  • arròs llarg
  • carn de xai
  • patates
  • 4 ous
  • 3-4 cebes
  • 2 grans d'all
  • aigua
  • pebre negre
  • cardamom
  • comí
  • canyella
  • llimona seca
  • clau d'olor

PREPARACIÓ

Bulliu les patates amb la pell i reserveu-les. Bulliu els ous i, quan siguin durs, els reserveu. Coeu la carn, tallada a trossos, amb una mica d'aigua, i quan ja sigui cuita (quan ja no quedi aigua), la fregiu en una paella amb una mica d'oli. Un cop cuita, la reserveu. Piqueu la ceba ben fina i la sofregiu. Quan ja estigui gairebé cuita, hi afegiu l'all. Remeneu-ho una mica i afegiu-hi la carn que teniu reservada. Ho torneu a remenar. Tireu-hi les patates bullides i remeneu-ho. Afegiu-hi la barreja d'espècies i mig got d'aigua. Remeneu-ho bé perquè es barregin els sabors. Afegiu els ous durs sencers al guisat de la paella (també s'hi poden posar tallats, però es desfan). Espereu un o dos minuts més i apagueu el foc. Reserveu-ho tapat perquè no perdi tota l'aigua. Renteu l'arròs i coeu-lo amb aigua abundant amb sal fins que quedi al dente. Quan estigui a punt, coleu-lo, torneu-lo a posar a la mateixa cassola i afegiu-hi el guisat que teniu reservat. Deixeu-ho coure tapat uns 10 minuts a foc molt lent.